Dit is mijn website. Een schrijverssite. Hier kan je lezen over mijn zoektocht naar een uitgever die mijn verhalen wil drukken. Ook zal ik hier regelmatig oude en nieuwe korte verhalen posten, hoofdzakelijk fictie.


Laatste nieuws


08-01-2020   Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk een jaar vol inspiratie en behaalde doelen. Het is een tijdje stil geweest met een reden. Terwijl de reacties op 'Parijs Nice Wraak' langzaam binnenstroomden, besloot ik mezelf vol op het herschrijven van mijn tweede lange verhaal 'Gedwongen keuzes' te storten. Verbazingwekkend, hoeveel foutjes er toch altijd weer tussendoor glippen. Inmiddels heb ik het verhaal omgevormd tot een manuscript waar ik trots op ben. Het rondsturen mag beginnen. Ik hou jullie op de hoogte! 

26-08-2019  Vandaag geen nieuws over mijn eigen schrijfsels, vandaag gaat het over het nieuwste werk van mijn goede vriend Breinpijn, ook bekend als Ron hoogland. Hou je van Science-Fiction, dan is dit zeker iets voor jou. Alternatieve toekomstbeelden, romantiek in de toekomst, alles op de onnavolgbare Breinpijn-manier geschreven. Korte verhalen gebundeld in een handzaam formaat, te bestellen op Bol.com Aanrader.

Ron Hoogland, geboren en getogen in het West-Friese Noord-Scharwoude (Noord-Holland).
Het klinkt cliché, maar sinds mijn vroege jeugd heb ik iets met taal gehad wat zich uiteindelijk pas op latere leeftijd vertaalde in het schrijven van verhalen, gedichten, columns en andersoortig materiaal. Ik ben geen broodschrijver en beoefen mijn hobby slechts om het plezier wat ik eraan beleef. Inmiddels ben ik al heel wat jaren actief op de schrijverssite Web Tales waar ik de argeloze lezers mijn verbale "kunsten' onder de profielnaam "Breinpijn' voorschotel.
Soms stel ik mij dan de volgende vraag: Breinpijn, een beknopt overzicht van: een fenomeen, een flop, een crime, een worsteling van episch formaat? Wie zal het zeggen? U, de geachte lezer wellicht?  07-08-2019 Vanaf vandaag is 'Een spookhuis in Frankrijk' op Bol en Smashwords te vinden. Het is een kort verhaal uit dezelfde serie als Eduard en de jongen. Deze keer gaat het over twee schoolmeiden die iets meer avontuur op hun bordje krijgen dan waar ze op gehoopt hadden. Hier is hij verkrijgbaar.


01-08-2019 Bol.com heeft het korte verhaal 'Eduard en de jongen' online staan. Hier kan je hem downloaden.  Laat even weten wat je ervan vindt

Als je hierboven op 'Boeken' klikt kan je het nieuwe ontwerp voor de cover van Parijs Nice Wraak zien. Is het wat of... niet? 

31-07-2019 We zijn in zee gegaan met Smashwords, een grote internationale uitgever van digitale boeken. De toekomst is digitaal, dus het lijkt me een goed begin. Als eerste korte verhaal heb ik 'Eduard en de jongen' geplaatst. Een klein vakantietafereeltje voor jong volwassenen. Als je eens wil kijken of zelfs mijn eerste E-book aan wil schaffen dan kan dat hier. Op korte termijn kan je me ook vinden op Bol.com, Apple i-books en andere bekende distributeurs. Ik hou je op de hoogte!

Mijn profiel op Smashwords kan je hier bekijken: Smashwords Jacques Povee


14-04-2019 De uitslag van de Harland award is binnen. De lat ligt altijd erg hoog en veel ingezonden verhalen werden al op voorhand afgekeurd om verschillende redenen. Van de rest bleek ik de 117de plaats verdiend te hebben. Ik ben er in ieder geval blij mee, mensen hebben de moeite genomen om mijn werk te lezen en er een oordeel over te vellen. De volgende keer misschien Top 10? Wie weet!

Ook heb ik nog ander nieuws. Ondanks dat ik nog steeds niet helemaal klaar ben met het herschrijven van Gedwongen keuzes, ben ik begonnen aan het volgende lange verhaal: Neon Dromers. Binnenkort meer hier over.


19-02-2019 De nieuwe Sweek kan je hier lezen, een zeer kort verhaal (250 woorden) voor de maandelijkse Sweek schrijfwedstrijd. Het heet Masker en je kan het hier lezen. 

 

24-12-2018  Een fijne feestdagen en een heel goed 2019 vol inspiratie! Hier kan je een verhaal lezen dat ik voor de jaarsafsluitingsopdracht van Webtales schreef, Een engel in 2018. 

 

28-10-2018  Vandaag heb ik mijn verhaal voor de prestigieuze Harland award ingestuurd. Je kan hem niet lezen en ik moet zelfs de titel geheim houden volgens de regelementen. Als ik meer nieuws heb krijg je dat natuurlijk te lezen. 

Ook is de Sweekstars schrijfwedstrijd weer begonnen. Ik heb een verhaal dat ik vorig jaar geschreven heb nog eens onder de loep genomen en ingestuurd, wie weet win ik er een plaatsje in de bundel mee. In 2017 deden er negenduizend verhalen in negen talen mee, het zal dus niet makkelijk worden. Hier mijn inzending: Cennoli's Thermopylae, over een stel klungels van agenten die een extra centje denken te verdienen. het loopt allemaal iets anders dan ze verwachten. Of juist niet?


13-10-2018 Mijn nieuwe Sweek staat online. 250 woorden (dat is echt heel weinig) over een mysterieus voorval langs de kant van de weg. Hier kan je Blauw lezen, laat even weten wat je er van vindt!


10-10-2018 Vandaag heb ik een ouder verhaal bij korte verhalen gezet: Station St. Martin. Een verhaal over geweld en tragiek in een klein Amerikaans dorp. Ik hoor graag wat jullie er van vinden!


24-09-2018  Ik kreeg de kans om aan een mooie wedstrijd mee te doen: de Schrijverspunt sprookjeswedstrijd. Sprookjes zijn bijzondere verhalen, er zit altijd een boodschap in en ze zijn meestal geschreven voor kinderen. Toch hebben sprookjes vaak een duister randje. Een les die valt te leren.  Het leek mij leuk om eens mee te doen en te kijken hoe ik het er af breng. De beste sprookjes komen in een echt sprookjesboek, maar jullie kunnen de mijne hier vast lezen! Daniel tegen de groentenwereld. veel leesplezier.


16-09-2018  Een nieuw kort verhaal over een man aan het einde van zijn leven. Ondanks dat ik heel hard aan het herschrijven van het tweede boek zou moeten zijn, kan ik het toch niet laten om af en toe een nieuwe kort verhaal te plaatsen. Hier kan je Oostende lezen. Ik hoor graag wat je ervan vind!


09-09-2018   Mijn korte verhaal 'De nieuwe jongen' staat in de bundel 'De zwarte agenda'. Je kan hem hier bestellen. Met dank aan Schrijverspunt.


06-09-2018  De nieuwe Sweek opdracht is 'Geheim'. Niet dat je het niet mag weten hoor, je kan mijn inzending gewoon hier lezen. Het is wat donkerder dan normaal. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.


29-08-2018  Ondanks het redigeerwerk aan Gedwongen keuzes ben ik toch weer aan een vervolgverhaal begonnen. Korte verhalen zijn leuk, maar ik kan toch meer kwijt in een lekker lang verhaal af en toe. Binnenkort meer hierover, eerst nu een tussendoortje. Een jaar geleden schreef ik voor Webtales Oude Handen, een verhaal over een lief oud omaatje die misschien toch minder lief is dan ze lijkt. We zouden het aan opa moeten vragen...of... Veel leesplezier!


20-08-2018   De vakantie is voorbij en ik heb twee weken geen woord geschreven. Wel wat Koontz en Ludlum gelezen onder de Griekse zon, gewoon omdat die boeken het dichtstbij lagen. Ik moet gaan beginnen met het redigeren en herschrijven van Gedwongen keuzes, maar er kwam een kleine wedstrijd van de schrijverssite Sweek op mijn pad, een ultrakort verhaal over angst. Dat kon ik niet laten liggen dus ik heb iets in elkaar gezet dat je hier kan lezen. In de vakantie hoorde ik ook dat mijn verhaal De nieuwe jongen geselecteerd is voor de bundel korte verhalen die in september uitkomt. Ik zal de link hier dan posten. De korte verhalen gaan prima, nu de lange nog!


30-07-2018   Deze datum, rond de klok van 1 uur in de ochtend heb ik het laatste woord van mijn tweede lange verhaal 'Gedwongen keuzes' geschreven. Ik ben hiermee begonnen op 1 oktober 2017 en tien maanden heb ik mij in de avonduren gestort op de belevenissen van de crimineel Jack Middleton en zijn vlucht naar Canada. Ik kan me niet herinneren dat ik bij het afsluiten van Parijs, Nice, wraak zo blij was met het afsluiten van het laatste hoofdstuk. Bedankt iedereen die me heeft gesteund, de race is echter nog niet voorbij. Nu begint het corrigeren en het herschrijven, net zolang tot het goed is.

Bij korte verhalen heb ik een nieuw verhaal gezet: Pizza en gebroken harten. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.


22-07-2018    Bij korte verhalen heb ik Het spookhuis gepost, oorspronkelijk een verhaal dat in Parijs, Nice, wraak zou komen als een soort van flashback. Het paste niet echt en ik besloot het niet te gebruiken. Ook heb ik hier nog een stuk van Parijs, Nice, wraak geplaatst en hier een stukje van het verhaal waar ik nu mee bezig ben. Ik hoor graag wat jullie er van vinden!


18-07-2018   Vandaag twee stukken van mijn lange verhalen op de website gezet. Hier is het om te doen. Voor het eerste verhaal heb ik al een aardige rij afwijzingen te  pakken, het tweede verhaal is bijna klaar, dan kan de zoektocht weer verder. Als je nieuwsgierig bent klik dan op boeken.


15-07-2018   Toch nog een afwijzing voor mijn eerste lange verhaal Parijs, Nice, wraak gekregen. Ik dacht dat ik ze allemaal binnen had, maar na acht maanden is er toch nog één bijgekomen. We leggen hem bij de rest, een stuk of zeven nu. Gisteren op de jaarlijke bijeenkomst van de schrijvers van Webtales geweest. Het was ontzettend leuk om eens tussen een hele club nieuwe mensen te zitten die allemaal wel iets van me gelezen hebben. De mensen die me kennen, weten wel dat ik niet veel moeite heb met contact leggen. (jammer genoeg werkt het met uitgeverijen iets minder soepel). Goede tips gehad en heelijk gegeten! Bedankt Webtales.


08-07-2018  Eindelijk is het dan zover, ik heb mezelf kunnen bewegen om een website te maken. Tussen werk en schrijven door probeer ik ook nog wat te lezen af en toe, dan blijft er weinig tijd over. Ik wilde alleen eigen werk gebruiken, dus niet alleen de verhalen die ik hier regelmatig ga posten, maar ook alle foto’s zijn door mij gemaakt. (Met uitzondering van de foto's waar ik op sta dan.)  In 2017 heb ik het verhaal Parijs, Nice, wraak geschreven dat ik naar verschillende uitgevers heb gestuurd. Deze website is bedoeld om daarbij een beetje te helpen. Is het vreemd dat ik niet gelijk een uitgever aan de haak heb geslagen? Nee, niet echt. Ten eerste ben ik zomaar begonnen met een idee, zonder al te veel ervaring met het schrijven van verhalen. Het kan niet anders dat ik er tijdens het schrijven en de tijd erna veel geleerd heb. Dat hoop ik tenminste. Ten tweede is het niet makkelijk om in de schrijverswereld aan de bak te komen. Als je van afwijzingen houdt, moet je schrijver worden, vertelde een kennis me ooit. Stephen King en J.K. Rowling zijn talloze keren afgewezen voordat ze eindelijk hun werk op papier konden bewonderen, om maar twee voorbeelden te noemen.

Heb ik al opgegeven met Parijs, Nice, wraak? Nee, natuurlijk niet. Ondertussen ben ik wel bezig met mijn tweede lange verhaal, waarvan ik hoop dat de lessen uit het eerste verhaal een voordeel op gaan leveren. Ik zal snel een stukje online zetten en ben benieuwd naar jullie reacties. Je kan een berichtje sturen via contact.

Mijn liefde voor korte verhalen steek ik niet onder stoelen of banken. Met het verhaal ‘Opgesloten Warmte’ sta ik in de bundel van de Droomvallei Uitgeverij en voor de wedstrijd De zwarte agenda van schrijverspunt.nl heb ik al mijn deel ingestuurd. Ik hou jullie op de hoogte.