De schrijver is Jacques Povée. Geboren in Gouda in 1969. Hij is vanaf jongs af aan al bezig met schrijven, fotograferen, muziek. Korte verhalen, reviews en songteksten in het Nederlands en het Engels. Door de jaren heen werkte hij als fotograaf mee aan diverse boeken met een Franse achtergrond, van een kastelentocht door het departement L’indre tot een fotoboek over de bijzondere dierentuin Beauval. In 2000 werkte hij als vormgever en fotograaf mee aan het boek ‘De twaalf dromen van de zon’, een concertregistratie van het millenniumconcert van Jean-Michel Jarre. In 2009 werden hij en zijn partner Saskia ouders van zoon Daniël wat de drang tot wat serieuzer schrijven aanwakkerde. De avonturen van het ondeugende meisje Lita en haar mysterieuze boek werd exclusief voor Daniël geschreven en is nog steeds een werk in uitvoering.

 In het voorjaar van 2017 besloot hij om zijn lang gekoesterde droom om te zetten in daden. Vijf korte verhalen werden binnen zeer korte tijd geschreven en ingezonden naar verschillende uitgevers en websites, dit om de interesse in zijn schrijfstijl te peilen. Het eerste verhaal werd in de jaarlijkse bundel van de verhalensite Webtales gepubliceerd, het tweede werd snel daaraan toegevoegd. Het derde verhaal werd in de bundel ‘Enge verhalen’ van Heel Nederland Schrijft opgenomen en gedrukt. Het vierde verhaal won een plaats in de bundel Droomverhalen van uitgeverij aquaZZ en is verkrijgbaar in paperback en hardcover. Het vijfde verhaal werd door de jury van de schrijfwedstrijd Aspe Award helaas niet in de top 10 geplaatst. Een vaste groep online lezers op onder andere Webtales zorgden voor het laatste duwtje: een boek schrijven.

 Vier maanden schrijven was voldoende om de eerste versie van ‘Parijs, Nice, wraak’ op papier te zetten. Nog eens drie maanden waren er nodig om de grootste fouten in spelling, zinsbouw en continuïteit weg te filteren, maar toen lag er ook een verhaal van krap tweeëntachtigduizend woorden op tafel. Het was een avontuur geweest, een wilde rit met een doel. Tussentijds schreef hij nog tientallen korte verhalen die links en rechts online te lezen zijn en het volgende verhaal, wederom een actierijke thriller vordert gestaag.

 

Jacques Povée is de neef van wijlen Henk Povée, schrijver van een indrukwekkende reeks boeken.