Nieuws26-07-2023

Een nieuw boek! Eindelijk. Nog niet de roman die al zo lang op deze site staat aangekondigd, maar een bundel korte verhalen. Niet een paar bladzijden, maar ruim twintig verhalen met verschillende onderwerpen. Altijd al willen weten waar de Coronacrisis nu echt begonnen is? Een mysterieus verhaal dat zich afspeelt in Bretagne willen lezen? Meer willen weten over tijdreizen, dementie of het reilen en zeilen in een Noord- Frans klooster vorige eeuw?

Ik schrijf al jaren korte verhalen voor verschillende websites, maar ook voor wedstrijden en korte verhalenboeken. Het werd tijd daar eens iets mee te doen. De epub voor je E-reader is al te koop, het papieren boek komt pas na de vakantie. Laat eens weten wat je er van vindt, wat is je favoriete verhaal?

September Zeewind Oostende
29-06-2021

Het is weer veel te lang geleden dat ik hier wat geschreven heb. Ik geef zonder twijfel de schuld aan de C-crisis, die ondanks de de enorme poppenkast er omheen, mij na anderhalf jaar niets doen, inspriratieloos  achterliet. Niet getreurd, er komt ongetwijfeld snel nieuw werk, schrijven is te leuk om niet te doen.

Iemand die zich niet uit het veld liet slaan is mijn bijzonder getalenteerde vriendin Steffanie Le Sage. Niet alleen vond zij de inspiratie om een ontzettend vrolijk boekje vol leuke rijmpjes te schrijven, ook alle illustraties zijn van haar hand. ABC boek heeft op elke pagina een vrolijke groente of fruitfiguur met een grappig rijmpje, waardoor de kleintjes zeker met een glimlach in slaap zullen vallen. Een superleuk kado! Je kan hem op haar eigen webshop bestellen.
12-01-2021

Vanaf vandaag is naast de Nederlandse versie ook de Engelse vertaling van het korte verhaal Eduard en de jongen te koop bij Smashwords. Wil je meer weten over het verhaal, scroll dan even naar beneden naar 1 augustus 2019.

Since today my short story Edward and the boy is for sale at Smashwords. A story about a young man who tries to heal his broken heart on a Potrugese island. A very strange encounter helps him beat his own demons. You can get it in most E-book stores and Smashwords. happy reading!


15-12-2020 Harland Awards

De uitslag van de Harland Awards is weer bekend. De mooiste schrijfwedstrijd voor sci-fi en fantasy van het jaar. Het is niet makkelijk om hier iets te bereiken, want de lat ligt erg hoog. Dit jaar heeft mijn verhaal Botten van engelen de 32ste plaats bereikt! Bedankt iedereen bij Hebban voor de prima organisatie. Zodra mijn verhaal ergens te lezen is zet ik hier de link neer.

29-09-2020 Boektrailer!
Eindelijk, een boektrailer.  Bedankt Bignath van NG2 Communication voor dit mooie stukje werk. Voor de liefhebbers: de muziek is een fragment van 'Mickey and Mallory' van... mezelf.


26-09-2020 De winnaar

Gefeliciteerd Ed, hij is van jou!  Beloofd is beloofd. Nu alleen nog een ochtendje appels schillen en bakken, maar dat is het allemaal waard. Iedereen die de moeite heeft genomen om ergens een paar woorden achter te laten: bedankt!

Voor iedereen die mijn boek nog leest of misschien gaat lezen: een paar woorden (of sterren) op de bekende sites zoals Kobo, Hebban.nl of Bol.com, worden zeer gewaardeerd. Het is mijn reclame en de beste manier om van een onbekend boek een succesje te maken.


12-09-2020 Appeltaart

Oke, beloofd is beloofd. Ik zal moeten bakken. Of in ieder geval een handje helpen, want mijn zoon is de expert op het gebied van appeltaart. Voor wie is die taart? Misschien wel voor jou!

 

Oke, beloofd is beloofd. Ik zal moeten bakken. Of in ieder geval een handje helpen, want mijn zoon is de expert op het gebied van appeltaart. Voor wie is die taart? Misschien wel voor jou!

De meesten van jullie weten dat mijn boek Parijs Nice Wraak alweer een tijdje in de winkels ligt, een aantal van jullie heeft hem gelezen en weer een aantal daarvan hebben een paar woordjes op bijv. Bol gezet. Omdat ik geen grote uitgever achter me heb is het erg moeilijk om wat publiciteit te krijgen. In Gouda heb ik flink hulp gehad van onder andere de Goudse Post, maar buiten Gouda ben ik al snel een heel erg onbekende schrijver. Wat me goed helpt, zijn wat reviews hier en daar, maar vaak vergeten we dat. (ik in ieder geval).

Om dat een beetje te helpen is deze appeltaart. Heb je een paar woorden achter gelaten op Bol.com, Hebban.nl of een andere boekensite, dan kan het zomaar zijn dat ik binnenkort deze appeltaart persoonlijk langs kom brengen. (en als ik een stukje en een kop koffie krijg, ga ik ook weer weg). Heb je ergens een paar woorden achtergelaten, laat dat dan even weten in een PM, dan gooi ik een briefje met je naam in de goudvissenkom, waar ik de gelukkige over twee weken uithaal.

De voorwaarden: Je hebt het boek gelezen, natuurlijk. Je woont in Nederland. (Voor mijn Belgische vrienden moet ik nog iets bedenken). Ik mag zelf niet meeloten en ma, jij ook niet. Ik kijk niet naar hoeveel sterren of hoe hoog de waardering is. Alles telt. Eerlijk duurt het langst. In ieder geval bedankt en...misschien tot binnenkort.
28-08-2020 De vakantie zit er weer op, even heerlijk uit kunnen rusten. Voor Webtales schreef ik een kort verhaal over The king of rock 'n roll Elvis Presley. Voor Facebook hebben we een kleine advertentie in elkaar gezet. Het blijft lastig om mijn boek onder de aandacht te brengen, alle hulp is welkom.


07-08-2020 Net voor de vakantie nog een berichtje van het NBD Biblion. Helaas geen goede... op voorhand is besloten dat er waarschijnlijk geen bibliotheekmarkt voor Parijs Nice wraak is, dus zelfs geen review. Ik weet niet hoe thrillers liggen in de bibliotheekmarkt, maar ik vind het echt jammer dat er geen review uitgekomen is.

05-08-2020 Het is nu drie weken dat mijn boek uit is. In die tijd zijn er enorm veel leuke dingen gebeurd. In Gouda ligt Parijs Nice wraak bij verschillende boekhandels, het lijkt me leuk om over een tijdje eens te gaan zitten voor een signeersessie. Sinds vandaag staat er een mooi artikel in de Goudse Post en op BOL hebben verschillende mensen al de moeite genomen om een recensie achter te laten. Zonder grote uitgever die de promotie regelt, ben ik volledig afhankelijk van jullie, de lezers, de mensen die de berichtjes delen, die een recensie op een site zetten. Al is het maar een paar sterren, het werkt echt. Dus bedankt aan alle lezers en alle hulp!02-08-2020 Leuke dag vandaag! Uit West Friesland kwam mijn vriend en collega Ron Hoogland op bezoek. (Auteur van oa Planeet Breinpijn en Breinpijns Metalen Beeldverhaal) Er was genoeg om over te praten en we hebben gelijk maar een voorbijganger gestrikt om een plaatje te schieten. Ron was één van de mensen die me vanaf het begin hebben geholpen met Parijs Nice Wraak.14-07-2020 Quatorze Juillet. Veel toepasselijker zal het niet worden, maar vanaf vandaag is mijn boek Parijs Nice wraak te koop! Mijn eerste thriller is een feit. Als eerste kan je hem kopen bij Mijnbestseller.nl, maar snel zullen de bekende winkels volgen. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden en laat gerust weten wat je van het verhaal vindt. Bij contact kan je een berichtje achter laten. Proost!


25-06-2020 Een proefdruk! Zo zie het eerste boek er dus uit. Zo voelt hij, zo ruikt het nieuwe papier. Ik ben er enorm blij mee, ondanks dat ik nog tot aan mijn nek in de correcties zit. het maakt niet uit: hij is er!19-04-2020  De Coronacrisis hakt er flink in. Sommigen werken harder dan ooit, anderen mogen de deur niet eens uit om even aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. Ik heb zo'n vermoeden dat er al tijden niet meer zoveel gelezen word als de laatste weken. Een goede zaak. Ik heb een mini-verhaaltje gepost als je echt even geen zin hebt in Corona nieuws. Je kan hem hier lezen.28-01-2020  Het werd tijd voor een nieuw kort Smashwords verhaal. Sinds vandaag kan je daar Heksenpunt downloaden. Een kort verhaal over de onduidelijke grens tussen leven en dood, tussen toekomst en verleden.


Een gewonde man loopt doelloos door de woestijn. Hij is gewond en zijn auto is total loss. Flashbacks zijn het enige dat hij nog van zijn voormalige leven weet en in een moment van roekeloosheid besluit de man de woestijn in te lopen. Daar ontdekt hij een gruwelijk geheim.


Hij is hier te krijgen en online te lezen.


 

08-01-2020  Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk een jaar vol inspiratie en behaalde doelen. Het is een tijdje stil geweest met een reden. Terwijl de reacties op 'Parijs Nice Wraak' langzaam binnenstroomden, besloot ik mezelf vol op het herschrijven van mijn tweede lange verhaal 'Gedwongen keuzes' te storten. Verbazingwekkend, hoeveel foutjes er toch altijd weer tussendoor glippen. Inmiddels heb ik het verhaal omgevormd tot een manuscript waar ik trots op ben. Het rondsturen naar de bekende uitgevers kan beginnen. Ik hou jullie op de hoogte!Ex- bajesklant, crimineel en vader van twee kinderen, Jack Middleton overleeft ternauwernood een overval op een diamanthandelaar en besluit zijn leven een andere wending te geven. Hij steelt een aanzienlijke som geld van zijn opdrachtgever en vlucht met zijn familie naar het Oost-Canadese platteland. Wat ze niet weten is dat ze op die afgelegen plek in het territorium van een nog zwartere ziel zijn terechtgekomen. Uiteindelijk komen de wegen van Jack, de levensgevaarlijke psychopaat Frederic Dupont en Jacks voormalige criminele collegae, allemaal bij elkaar in een verlaten huis in de bossen van Oost-Canada. Zal Jack er levend uitkomen en alsnog een bestaan op kunnen bouwen met zijn geliefde Susan en hun twee kinderen, of zal de wraak van zijn vorige leven elk spoor van de Middletons uitwissen?26-08-2019  Vandaag geen nieuws over mijn eigen schrijfsels, vandaag gaat het over het nieuwste werk van mijn goede vriend Breinpijn, ook bekend als Ron hoogland. Hou je van Science-Fiction, dan is dit zeker iets voor jou. Alternatieve toekomstbeelden, romantiek in de toekomst, alles op de onnavolgbare Breinpijn-manier geschreven. Korte verhalen gebundeld in een handzaam formaat, te bestellen op Bol.com Aanrader.
Het klinkt cliché, maar sinds mijn vroege jeugd heb ik iets met taal gehad wat zich uiteindelijk pas op latere leeftijd vertaalde in het schrijven van verhalen, gedichten, columns en andersoortig materiaal. Ik ben geen broodschrijver en beoefen mijn hobby slechts om het plezier wat ik eraan beleef. Inmiddels ben ik al heel wat jaren actief op de schrijverssite Web Tales waar ik de argeloze lezers mijn verbale "kunsten' onder de profielnaam "Breinpijn' voorschotel.
Soms stel ik mij dan de volgende vraag: Breinpijn, een beknopt overzicht van: een fenomeen, een flop, een crime, een worsteling van episch formaat? Wie zal het zeggen? U, de geachte lezer wellicht?
 


Ron Hoogland, geboren en getogen in het West-Friese Noord-Scharwoude (Noord-Holland).07-08-2019  Vanaf vandaag is 'Een spookhuis in Frankrijk' op Bol en Smashwords te vinden. Het is een kort verhaal uit dezelfde serie als Eduard en de jongen. Deze keer gaat het over twee schoolmeiden die iets meer avontuur op hun bordje krijgen dan waar ze op gehoopt hadden. Hier is hij verkrijgbaar.

01-08-2019  Bol.com heeft het korte verhaal 'Eduard en de jongen' online staan.


De jonge Tom heeft geen beste tijd achter de rug. Als hij de kans krijgt om zijn gebroken hart te laten genezen op het warme zand van een portugees eiland, grijpt hij die kans met beide handen aan. Helaas voelt een gebroken hart overal hetzelfde aan. Net als hij de moed dreigt te verliezen, komt hij een vreemdeling tegen die hem een aantal wijze levenslessen leert. Hier kan je hem downloaden.  Laat even weten wat je ervan vindt 


31-07-2019  We zijn in zee gegaan met Smashwords, een grote internationale uitgever van digitale boeken. De toekomst is digitaal, dus het lijkt me een goed begin. Als eerste korte verhaal heb ik 'Eduard en de jongen' geplaatst. Een klein vakantietafereeltje voor jong volwassenen. Als je eens wil kijken of zelfs mijn eerste E-book aan wil schaffen dan kan dat hier. Op korte termijn kan je me ook vinden op Bol.com, Apple i-books en andere bekende distributeurs. Ik hou je op de hoogte!


Mijn profiel op Smashwords kan je hier bekijken: Smashwords Jacques Povee


Voor mijn manuscript Parijs Nice Wraak heb ik een cover in elkaar geflanst, gewoon voor de lol. Leuk om een beeld bij al die woorden te hebben. Vinden jullie het wat?14-04-2019  De uitslag van de Harland award is binnen. De lat ligt altijd erg hoog en veel ingezonden verhalen werden al op voorhand afgekeurd om verschillende redenen. Van de rest bleek ik de 117de plaats verdiend te hebben. Ik ben er in ieder geval blij mee, mensen hebben de moeite genomen om mijn werk te lezen en er een oordeel over te vellen. De volgende keer misschien Top 10? Wie weet!


Ook heb ik nog ander nieuws. Ondanks dat ik nog steeds niet helemaal klaar ben met het herschrijven van Gedwongen keuzes, ben ik begonnen aan het volgende lange verhaal: Neon Dromers. Binnenkort meer hier over.19-02-2019  De nieuwe Sweek kan je hier lezen, een zeer kort verhaal (250 woorden) voor de maandelijkse Sweek schrijfwedstrijd. Het heet Masker en je kan het hier lezen.24-12-2018  Een fijne feestdagen en een heel goed 2019 vol inspiratie! Hier kan je een verhaal lezen dat ik voor de jaarsafsluitingsopdracht van Webtales schreef, Een engel in 2018. 


28-10-2018  Vandaag heb ik mijn verhaal voor de prestigieuze Harland award ingestuurd. Je kan hem niet lezen en ik moet zelfs de titel geheim houden volgens de regelementen. Als ik meer nieuws heb krijg je dat natuurlijk te lezen. 


Ook is de Sweekstars schrijfwedstrijd weer begonnen. Ik heb een verhaal dat ik vorig jaar geschreven heb nog eens onder de loep genomen en ingestuurd, wie weet win ik er een plaatsje in de bundel mee. In 2017 deden er negenduizend verhalen in negen talen mee, het zal dus niet makkelijk worden. Hier mijn inzending: Cennoli's Thermopylae, over een stel klungels van agenten die een extra centje denken te verdienen. het loopt allemaal iets anders dan ze verwachten. Of juist niet?13-10-2018 Mijn nieuwe Sweek staat online. 250 woorden (dat is echt heel weinig) over een mysterieus voorval langs de kant van de weg. Hier kan je Blauw lezen, laat even weten wat je er van vindt!

24-09-2018  Ik kreeg de kans om aan een mooie wedstrijd mee te doen: de Schrijverspunt sprookjeswedstrijd. Sprookjes zijn bijzondere verhalen, er zit altijd een boodschap in en ze zijn meestal geschreven voor kinderen. Toch hebben sprookjes vaak een duister randje. Een les die valt te leren.  Het leek mij leuk om eens mee te doen en te kijken hoe ik het er af breng. De beste sprookjes komen in een echt sprookjesboek, maar jullie kunnen de mijne hier vast lezen! Daniel tegen de groentenwereld. veel leesplezier.16-09-2018  Een nieuw kort verhaal over een man aan het einde van zijn leven. Ondanks dat ik heel hard aan het herschrijven van het tweede boek zou moeten zijn, kan ik het toch niet laten om af en toe een nieuwe kort verhaal te plaatsen. Hier kan je Oostende lezen. Ik hoor graag wat je ervan vind!09-09-2018   Mijn korte verhaal 'De nieuwe jongen' staat in de bundel 'De zwarte agenda'. Je kan hem hier bestellen. Met dank aan Schrijverspunt.06-09-2018  De nieuwe Sweek opdracht is 'Geheim'. Niet dat je het niet mag weten hoor, je kan mijn inzending gewoon hier lezen. Het is wat donkerder dan normaal. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.29-08-2018  Ondanks het redigeerwerk aan Gedwongen keuzes ben ik toch weer aan een vervolgverhaal begonnen. Korte verhalen zijn leuk, maar ik kan toch meer kwijt in een lekker lang verhaal af en toe. Binnenkort meer hierover, eerst nu een tussendoortje. Een jaar geleden schreef ik voor Webtales Oude Handen, een verhaal over een lief oud omaatje die misschien toch minder lief is dan ze lijkt. We zouden het aan opa moeten vragen...of... Veel leesplezier!20-08-2018   De vakantie is voorbij en ik heb twee weken geen woord geschreven. Wel wat Koontz en Ludlum gelezen onder de Griekse zon, gewoon omdat die boeken het dichtstbij lagen. Ik moet gaan beginnen met het redigeren en herschrijven van Gedwongen keuzes, maar er kwam een kleine wedstrijd van de schrijverssite Sweek op mijn pad, een ultrakort verhaal over angst. Dat kon ik niet laten liggen dus ik heb iets in elkaar gezet dat je hier kan lezen. In de vakantie hoorde ik ook dat mijn verhaal De nieuwe jongen geselecteerd is voor de bundel korte verhalen die in september uitkomt. Ik zal de link hier dan posten. De korte verhalen gaan prima, nu de lange nog!30-07-2018   Deze datum, rond de klok van 1 uur in de ochtend heb ik het laatste woord van mijn tweede lange verhaal 'Gedwongen keuzes' geschreven. Ik ben hiermee begonnen op 1 oktober 2017 en tien maanden heb ik mij in de avonduren gestort op de belevenissen van de crimineel Jack Middleton en zijn vlucht naar Canada. Ik kan me niet herinneren dat ik bij het afsluiten van Parijs, Nice, wraak zo blij was met het afsluiten van het laatste hoofdstuk. Bedankt iedereen die me heeft gesteund, de race is echter nog niet voorbij. Nu begint het corrigeren en het herschrijven, net zolang tot het goed is.18-07-2018   Vandaag twee stukken van mijn lange verhalen op de website gezet. Hier is het om te doen. Voor het eerste verhaal heb ik al een aardige rij afwijzingen te  pakken, het tweede verhaal is bijna klaar, dan kan de zoektocht weer verder. Als je nieuwsgierig bent klik dan op boeken.15-07-2018   Toch nog een afwijzing voor mijn eerste lange verhaal Parijs, Nice, wraak gekregen. Ik dacht dat ik ze allemaal binnen had, maar na acht maanden is er toch nog één bijgekomen. We leggen hem bij de rest, een stuk of zeven nu. Gisteren op de jaarlijke bijeenkomst van de schrijvers van Webtales geweest. Het was ontzettend leuk om eens tussen een hele club nieuwe mensen te zitten die allemaal wel iets van me gelezen hebben. De mensen die me kennen, weten wel dat ik niet veel moeite heb met contact leggen. (jammer genoeg werkt het met uitgeverijen iets minder soepel). Goede tips gehad en heelijk gegeten! Bedankt Webtales.

08-07-2018  Eindelijk is het dan zover, ik heb mezelf kunnen bewegen om een website te maken. Tussen werk en schrijven door probeer ik ook nog wat te lezen af en toe, dan blijft er weinig tijd over. Ik wilde alleen eigen werk gebruiken, dus niet alleen de verhalen die ik hier regelmatig ga posten, maar ook alle foto’s zijn door mij gemaakt. (Met uitzondering van de foto's waar ik op sta dan.)  In 2017 heb ik het verhaal Parijs, Nice, wraak geschreven dat ik naar verschillende uitgevers heb gestuurd. Deze website is bedoeld om daarbij een beetje te helpen. Is het vreemd dat ik niet gelijk een uitgever aan de haak heb geslagen? Nee, niet echt. Ten eerste ben ik zomaar begonnen met een idee, zonder al te veel ervaring met het schrijven van verhalen. Het kan niet anders dat ik er tijdens het schrijven en de tijd erna veel geleerd heb. Dat hoop ik tenminste. Ten tweede is het niet makkelijk om in de schrijverswereld aan de bak te komen. Als je van afwijzingen houdt, moet je schrijver worden, vertelde een kennis me ooit. Stephen King en J.K. Rowling zijn talloze keren afgewezen voordat ze eindelijk hun werk op papier konden bewonderen, om maar twee voorbeelden te noemen.


Heb ik al opgegeven met Parijs, Nice, wraak? Nee, natuurlijk niet. Ondertussen ben ik wel bezig met mijn tweede lange verhaal, waarvan ik hoop dat de lessen uit het eerste verhaal een voordeel op gaan leveren. Ik zal snel een stukje online zetten en ben benieuwd naar jullie reacties. Je kan een berichtje sturen via contact.


Mijn liefde voor korte verhalen steek ik niet onder stoelen of banken. Met het verhaal ‘Opgesloten Warmte’ sta ik in de bundel van de Droomvallei Uitgeverij en voor de wedstrijd De zwarte agenda van schrijverspunt.nl heb ik al mijn deel ingestuurd. Ik hou jullie op de hoogte.