PARIJS  NICE  WRAAK

De spannende nieuwe thriller van Jacques Povée

Een jonge vrouw raakt tijdens haar vakantie betrokken bij een aanslag op Engelse militairen in het Frankrijk van de jaren negentig. In een wereld van terreur en geheime diensten komt ze steeds dichter bij haar doel: gerechtigheid voor wat haar aangedaan is. Zal ze zichzelf kwijtraken in haar zoektocht of er uitkomen als een beter mens?

De spannende debuut-thriller van Jacques Povée, over liefde en terrorisme, verlies, vriendschap en... wraak. Dit alles tegen een decor van het Frankrijk van de jaren negentig. Telefooncellen, boodschappen doorgeven aan de hotelbalie en vooral de anonimiteit, de mogelijkheid om soms even helemaal te verdwijnen van de radar. De hoofdpersoon Eva Dubois neemt je mee van het koele noorden naar het zinderende zuiden, in een race tegen de klok om de man te pakken te krijgen die haar naar een wereld van aanslagen en terrorisme haalde.

Jacques Povée, geboren te Gouda, scheef korte verhalen en werkte mee aan diverse boeken als fotograaf. Door dit werk was hij vaak in Frankrijk te vinden, wat de beschrijvingen van de situaties in het boek een filmische meerwaarde meegeven.

Verkrijgbaar in de betere boekenzaak en de bekende online winkels.

 

EBOOK kopen


 

PAPERBACK kopenEen kleine greep uit de reviews en reacties:


07-09-2020 Sonneschijn (Bol.com)  Super debuut.                       

Het debuut boek van Jacques Povee,
Een boek waarin je begint en waarbij je moet zorgen dat je niets meer hoeft te doen. Je begint eraan en wilt hem uitlezen.
Het is goed, spannend en makkelijk te lezen.
Ook als je last hebt van dyslexie , is dit een boek wat je zo door leest.
In 1 woord geweldig debuut boek dus !!!
Nu wachten op het volgende boek, en hopelijk laat dat niet lang op zich wachten.


28-07-2020 EDGouda (Bol.com)

Top boek!


01-08-2020 ShirleyR (Bol.com) Zeer goed en spannend boek.

Zeer lekker weg te lezen. Precies alles wat een goed boek nodig heeft, spanning, romantiek en onvoorspelbaar.


02-08-2020 Gastemans (Bol.com)

Verrassend boek!


03-08-2020 UnaW (Bol.com) Vlotte thriller.                       

Deze debuutthriller is er een om lekker door te lezen. Het verhaal is vlot geschreven en een ideaal formaat om in je koffer mee te nemen. Spannende plot twist en onverwachte wendingen maken het een absolute pageturner!


07-08-2020 Irma

Het boek gaat over een jong stel dat  de keuze maakt hun leven in Nederland achter te laten om een periode in Frankrijk te vertoeven. Weg van werk en hectiek willen zij  kwaliteit van het leven proeven.
De vrouw is van Franse afkomst en herkent de mooie details van het Franse leven en de eenvoud van genieten van alles wat op haar pad komt.
Ze zijn vlot en avontuurlijk en kunnen zowel samen als apart goed functioneren.
Als zij in aanraking komen met een ander stel komen ze in moeilijke situaties terecht en brengt het leven in Frankrijk niet wat zij voor ogen hadden; een aanslag, terreur en geheime dienst komen op hun pad.
De jonge vrouw zoekt antwoorden en gerechtigheid en blijft alleen in Frankrijk achter.
Het een volgt het ander op en bouwt zich op in spanning  en krijgt zo af en toe onverwachte en verrassende  wendingen.
Het nodigt absoluut uit om door te lezen want het daagt uit en  is niet altijd wat het lijkt.
Ook worden de emoties en de gevoelens van de betrokkenen verwerkt in het verhaal zodat je als lezer het gevoel per personage  mee krijgt. Leuke details van het Franse leven en hier en daar een muzikale link typeert de schrijver ook.
Met dit boek waan je je in Frankrijk en ondanks de terreur is er ook hoop, vriendschap en liefde.


18-08-2020 D.     Debuut thriller met spanning hoop vriendschap en liefde. (Bol.com)               

Een mooie debuut thriller van deze schrijver waarin hij je meeneemt naar Frankrijk.
Je een beeld krijgt van een jong stel dat de keuze maakt hun leven in Nederland achter te laten om een periode op zoek te gaan naar het goede Franse leven en dan onverwachts in een rollercoaster komen van situaties; terreur, geheime dienst, relaties, emoties incl. de gevoelens van alle betrokkenen maar vooral de zoektocht naar waarheid en gerechtigheid staat centraal in het verhaal.
De zoektocht is spannend en geeft vaak een onverwachte wending. Een verhaal dat ondanks de aanslagen en de onmacht het ook draait om hoop, vriendschap en liefde.


27-08-2020 Nanny B. (Bol.com) Verrassend.                       

Spannend boek waarin je snel meegenomen wordt in het verhaal. Verrassend!


07-09-2020 StolwijkV (Bol.com) Prima debuut


20-00-2020 Ron H. (Hebban.nl) Hollandse fransoos                       

Auteur Jacques Povee is een enorme liefhebber van Frankrijk en dat komt in zijn debuutthriller heel goed tot uiting. We racen door het Franse land in een wilde achtervolging. Parijs Nice en kleine dorpjes. De sfeer van Frankrijk is te voelen in de fijne detaillistische beschrijvingen die Jacques vaardig optekent. Gevoel voor taal alsmede een mooie woordkeus laten je in het boek opzuigen.
Een Ierse connectie, een terroristische aanslag, een mislukkende (?) relatie en veel Frankrijk dus zijn sappige ingrediënten van dit spannende debuut. Jacques is met recht een Hollandse Fransoos. Wil je spanning en avontuur, houdt je van Frankrijk en wil je een vaardige schrijfstijl proberen, is dit een aanrader. Genoten met een grote G!


17-09-2020 Aoudijk. (Hebban.nl) Debuut!!!                       

Ik wil alleen nog maar digitaal lezen op vakantie. Dan wordt de koffer niet te zwaar!  Ik begon aan dit boek en ik heb het in een keer uitgelezen. Lekker spannend, iedere keer een totale verrassing als het verhaal onverwachte wendingen neemt. De titels v d liedjes in het verhaal geven goed de sfeer weer. Dat mogen meer auteurs doen. Ik wacht op de volgende van J.